Webshop » Service » Tips » Oefenen

Kijk met alleen goed schoeisel kom je er niet. Bij verschillende voetproblemen zijn dagelijkse oefeningen vaak een goede aanvulling om de mobiliteit te verhogen. Bij verbandschoenenonline helpen we u daar graag mee. Als u ons belt of mailt sturen we u graag een setje oefeningen toe of verwijzen naar een aantal oefen-filmpjes van onze leverancier Florett. Immer zijn wij de voet-verkenners!

085-8770955 of info@verbandschoenenonline.nl

 

Hier vast een paar oefeningen bij hallux fallus:

 

Op deze pagina vind je een aantal oefeningen voor de voetspieren die je kunt toepassen bij een Hallux Valgus (scheve grote teen). Doe de oefeningen meerdere keren per week tot dagelijks en zo’n 10 tot 20 minuten per keer. Het advies is om dit op een vast moment op de dag te doen. Hoe meer u oefent, hoe meer resultaat u bereikt. Als een oefening pijn doet, doe deze dan met minder kracht of minder vaak. Stop met de oefeningen als deze leiden tot pijnklachten.

 

oefening 1:

Ga zitten en leg het rechteronderbeen boven het linkerbovenbeen. Pak met de linkerhand met je duim en wijsvinger het eerste kootje (vanaf de voet gezien) goed vast. Pak met de rechterhand met duim en wijsvinger het eerste middenvoetsbeentje goed vast. Trek het kootje iets van het middenvoetsbeentje af en beweeg het kootje rustig op en neer. Doe dit zover je kunt, maar niet dat het pijnlijk is. Beweeg vijf keer op en vijf keer neer.
Houdt het kootje iets uitgetrokken en beweeg het kootje nu naar links en rechts. Ook in beide richtingen vijf keer.
Wissel van voet en herhaal de oefening.

 

oefening 2:

Als het gewricht losser is geworden, kan je ook proberen rondjes te draaien. Vijf keer met de klok mee en vijf keer tegen de klok in.

Ga op een stoel zitten en zet de bal van je voet op een tennisballetje. Duw enigszins met je voet op de bal en rol de bal richting je hiel. Dit kan en mag gevoelig zijn.
Wissel de bal steeds van plek; dus zowel onder het midden van de voet, als aan de buiten- en binnenkant van de onderkant van de voet. Doe doet minimaal 3 keer een minuut lang.
Nadat je deze oefening meerdere weken hebt gedaan, kan je deze staand uitoefenen. Staand kan je meer druk op de bal geven en zal de bal dieper in de voetzool masseren.

 

oefening 3:

Ga op een stoel zitten en leg je rechterbeen op het linkerbovenbeen. Masseer met je duim en wijsvinger de ruimte tussen het eerste en het tweede middenvoetsbeentje. Je kunt hierbij lotion gebruiken.
Masseer wat meer tegen het bot van zowel het eerste als het tweede middenvoetsbeentje aan en ook in de tussenruimte. Een andere belangrijke plek is het punt net voor de ruimte tussen de grote en tweede teen. Deze massage kan wat pijn veroorzaken, dit is normaal.
Masseer minimaal 3 keer een minuut lang.