Webshop » Service » Tips

Wat zijn verbandschoenen ? En wat is de werking en waar moet je op letten als je verbandschoenen koopt. Hier willen we antwoord geven op deze relevante vragen.

Wat zijn verbandschoenen?

Verbandschoenen zijn speciale schoenen gemaakt van zachte en veelal 'open' materialen. De schoenen verminderen pijn aan de voeten als gevolg van bijvoorbeeld wonden, diabetes, artritis, oedeem, vergroeiingen. Andere benamingen voor verbandschoenen zijn bijvoorbeeld therapieschoenen of verbandsloffen.

Verbandschoenen op maat?

Belangrijk is de juiste maat in relatie tot het voetprobleem. Immers zal u oorspronkelijke schoenmaat niet gaan passen als u voeten bijvoorbeeld zijn gezwachteld of u heeft last van vergroeiïngen. Neem daarom altijd even contact op met onze adviseurs, zij kunnen u helpen bij de juiste keuze, bij de juiste maat en eventueel met behulp van een voetbed correcties aanbrengen. Kom langs in Elst (UT) of bel ons 085-8770955

Wanneer verbandschoenen dragen?

Verbandschoenen gebruikt u als u alleen zacht en soepel materiaal aan uw voeten kunt verdragen, bijvoorbeeld na een operatie of bij eerdergenoemde symptomen. Een verbandschoen wordt vaak gedragen als tijdelijke schoen. Verbandschoenen zijn comfortabel schoeisel. Het beschermt uw voeten en ontlast de drukplekken op uw voet. Voor mensen die niet of heel weinig lopen kunnen verbandschoenen ook permanent gebruikt worden. Mensen met bijvoorbeeld oedeemvorming. Hiervoor zijn gewone schoenen niet meer geschikt. Voor deze situaties zijn verbandschoenen de ideale oplossing.

Hoe werkt een verbandschoen?

Verbandschoenen zijn gemaakt van zacht materiaal en hebben een grote opening (instap). Ze kunnen makkelijk open en dicht. De hiel moet goed achter in de schoen worden gezet en mag niet bewegen. De schoen wordt daarna gesloten door bijvoorbeeld klittenband, ritsluiting of veters. Ze zijn geschikt om op maat aan te passen, bijvoorbeeld met een speciaal voetbed. Klittenbandsluitingen kunt u naar wens losser of strakker zetten.

Verschillende soorten verbandschoenen?

Er zijn veel verschillende verbandschoenen beschikbaar. De verschillende modellen variëren in hoogte of in de vorm van de stof. Daarnaast zijn er open verbandschoenen en gesloten varianten. Open verbandschoenen worden ook wel verbandsandalen genoemd. Deze types geven extra vrijheid aan uw voeten.

Voordelen van verbandschoenen

Het grote voordeel van verbandschoenen is dat ze de voeten goed bekleden en een bepaalde stevigheid bieden. Dit komt door de zachte, soepele materialen die gebruikt zijn. Tegelijk biedt de verbandschoen voldoende steun aan de hiel. Hier is de stof vaak verstevigd. Verbandschoenen zijn eenvoudig te wassen. Dit is bevorderlijk voor de hygiëne. Tot slot worden de kosten van verbandschoenen bij een medische indicatie, in de meeste gevallen, vergoed door uw zorgverzekeraar.

Verbandschoenen kopen: waar op letten?

Waar moet u op letten als u verbandschoenen koopt? Er zijn verschillende keuzes die u kunt maken. Uiteraard afhankelijk van uw persoonlijke situatie.

  • Gebruik van een schoen met klittenband: eerst het klittenband op de voorvoet en daarna het klittenband naar de binnen- en buitenkant strak vastzetten. Klittenband is vaak het meest comfortabel. U kunt de schoen stellen en daarmee de druk verlichten of verhogen naar uw wens, zeker als in de loop van de dag uw voeten dikker worden.
  • Er bestaan lage en hogere (over de enkel) gesloten modellen en sandalen.
  • De soort sluiting bepaalt of u de schoen zelf kunt aan en uit doen.
  • Er zijn hoge en lage varianten. De hoge varianten zorgen vaak voor meer stevigheid aan de voet en enkel.
  • Wanneer u een medische indicatie heeft kunt u de schoenen vergoed krijgen.
  • Verbandschoenen bestelt u altijd in uw eigen maat. Mocht u groot verband om uw voet hebben dan is het aan te raden een maat groter te nemen. Overigens kunt u de schoenen altijd ruilen voor een andere maat.

Advies bij het kopen van verbandschoenen

Het is goed voor te stellen dat u na het lezen van deze pagina nog vragen hebt. Welke schoenen zijn in uw situatie het beste? Verbandschoenenonline.nl verkoopt verbandschoenen van gerenommeerde Europese fabrikanten. Zo bent u altijd verzekerd van de beste kwaliteit. Toch verschillen onze Varomed, Bruman en Pulman schoenen nog van vorm en mogelijkheden. Onze adviseurs helpen u graag. U kunt contact met ons opnemen via 085-8770955 of per mail via contact@medily.nl. Uiteraard kunt u ook zelf ons aanbod bekijken en uw keuze maken.

 

Heeft u echt maatwerk nodig dan verwijzen we u graag naar onze collega Heuvel Orthopedische Schoentechniek Veenendaal www.heuvel-schoentechniek.nl