Webshop » Maat? & Tips » Tips » Waar op let je bij verbandschoenen?

Waar moet u op letten als u verbandschoenen koopt? Er zijn verschillende keuzes die u kunt maken. Uiteraard afhankelijk van uw persoonlijke situatie.

• Gebruik van een schoen met klittenband: eerst het klittenband op de voorvoet en daarna het klittenband naar de binnen- en buitenkant strak vastzetten. Klittenband is vaak het meest comfortabel. U kunt de schoen stellen en daarmee de druk verlichten of verhogen naar uw wens, zeker als in de loop van de dag uw voeten dikker worden.
  • Er bestaan lage en hogere (over de enkel) gesloten modellen en sandalen.
  • De soort sluiting bepaalt of u de schoen zelf kunt aan en uit doen.
  • Er zijn hoge en lage varianten. De hoge varianten zorgen vaak voor meer stevigheid aan de voet en enkel.
  • Wanneer u een medische indicatie heeft kunt u de schoenen vergoed krijgen.
  • Verbandschoenen bestelt u altijd in uw eigen maat. Mocht u groot verband om uw voet hebben dan is het aan te raden een maat groter te nemen. Overigens kunt u de schoenen altijd ruilen voor een andere maat.